Treningsøvelser for to

Træn sammen - bedste træning for to

Mangel på træningsmotivation?

I en travl hverdag er det ikke altid lige fristende at tage i træning, og det kan hurtigt blive noget, man prioriterer væk. At komme ind i en god træningsrutine kan være svært i starten, men efterhånden som man begynder, bliver det nemmere og sjovere med fysisk aktivitet. En løsning, der kan gøre træningsovergangen lettere, er ved at tage en ven med!

Det er vigtigt at huske, at træning først og fremmest skal være sjovt. Dette er en perfekt mulighed for at være social og tilbringe lidt ekstra tid med en ven eller kæreste. Ved at være to er det lettere at motivere hinanden og turde prøve nye øvelser, samtidig med at man kan nå nye mål sammen!

For at se progressionen og resultaterne af træningen kan det være en god idé at logge det i en træningsdagbog. Famme har en gratis træningsdagbog, som du kan downloade her!

Træningsprogram for holdtræning

For at gøre dørstokkmila endnu kortere ønsker vi at præsentere 5 enkle og effektive øvelser, der fungerer lige godt på et træningscenter som ved hjemmetræning. Dette er styrkeøvelser, som vi er meget glade for, hvor man kan bruge hinanden som træningsudstyr. Hvis I ønsker en ekstra udfordring, er det også muligt at udføre øvelserne med et træningselastik!

Effektive mavemuskler

1. Raises med partner
Den ene partner lægger sig på ryggen og holder fat i benene på den anden. Den liggende partner skal løfte benene lige op, og den stående partner skal skubbe benene lige frem gentagne gange. Samtidig med at benene skubbes, skal den liggende partner spænde mavemusklerne og modstå så godt som muligt.
2. Sit-ups med partner
Her er der forskellige variationer, man kan udføre, men start med at sætte jer på rumpen overfor hinanden. Først kan I lave almindelige sit-ups med armene op, så I giver en high five på toppen. Derefter kan I lave en anden version ved at cirkle benene mod hinanden, mens I spænder mavemusklerne.
3. Planke med partner
Stå overfor hinanden i en høj plankeposition. Her er der mulighed for variation, og det kan være sjovt at prøve forskellige ting. En mulig udførelse er at gøre din partner ustabil og falde, uden at komme ud af position selv.

Effektive øvelser for benene

1. Udfald med partner
Stå overfor hinanden mens I holder hænder. Gå derefter ned i udfald med skiften af ben hver gang.

2. Statisk squat med partner
Stå ryg mod ryg og gå derefter ned i en 90 graders squat. Her skal I stå så længe, I kan.

3. Tåhævninger

Sid på ryggen for vægt. Stræk derefter hælene opad, mens du holder knæene stille og pause på toppen af strækningen. Gå langsomt tilbage til startpositionen og gentag.

Ønsker du en endnu sjovere træningssession? Tjek vores tips til træningsøvelser, du kan lave i parken her

Effektive rygøvelser

Man må ikke glemme at træne ryggen! Der findes mange effektive rygøvelser for partnere og dem, du træner med. Her er tre, du kan tilføje til øvelserne ovenfor.

1. Partner band pulls

I denne øvelse står man overfor sin partner. Her bruger man træningselastik og står på hver sin side. Her skal man stå og trække samtidig med sin partner.

2. Trillebør push up

Denne øvelse træner ryggen, brystet, armene, benene og kernemusklerne. Den ene går ind i plankeposition, hvor hænderne og fødderne har kontakt med gulvet. Når du bøjer albuerne for at sænke brystet mod gulvet, bøjer din partner sig ned fra hofterne, mens du holder armene lige.

Så, mens du strækker armene ud og flytter brystet væk fra gulvet, står din partner, mens du holder ryggen lige. Gør dette flere gange og skift position.

3. Knætræk

Denne øvelse træner både ryggen og kernemuskulaturen. Først vil du og din partner sidde på gulvet, vendt mod hinanden, et par meter væk, med hænderne bag dig for at støtte lænden.

I vil begge have benene oppe og strække et ben ad gangen for at banke på partnerens tå. Fortsæt derefter med at skifte ben på en måde, som om du træder på en cykel.

Hold balancen og ryggen lige i flere gentagelser.

Relaterede artikler

Matchende træningssæt

Hvilken farve skal jeg vælge på træningsleggings

Scrunch træningstøj

Tilbage til blog