Jeans for dame til alle passformer

Jeansguide – find dine perfekte jeans!

At finde det perfekte jeans kan for mange være svært. Hvordan kan man vide, hvilken slags stof, pasform, størrelser og stretch buksen har? Med denne guide vil vi gøre det lidt lettere for dig at finde det perfekte jeans. Stofblandinger, størrelser, pasform og længde.

Vores jeans er lavet på samme måde, men vi har forskellige typer:

  • Autentisk denim: Autentisk denim er grovere i stoffet og har lidt stretch.
  • Jeans med stretch: Almindelige stretch jeans. Disse har kun stretch i bredden.
  • 4 Flex: Ekte denim med super stretch. Dette stof er en del af ISKOs blue skin kollektion, hvor alle tekstiler har 4-way stretch, altså 360 graders stretch. Vores 4FLEX jeans er lavet med patenteret denim teknologi for at opnå super-stretch i alle retninger og en naturlig hold-in effekt.

Hvis du ønsker at læse mere om vores yogabukser, slengbukser, joggebukser og lignende, læs vores bukse guide!

Indholdsfortegnelse

1. Mom jeans/baggy jeans

2. Skinny jeans

3. High waist jeans

4. Flare jeans

5. Straight leg jeans

6. Slit jeans

7. Jeans til alle

8. Jeans til hverdag og fest

9. Stoffblandinger

Mom jeans / baggy jeans

Mom jeans med stretch

Mom jeans er en jeans som er nem at style og passer til næsten alle anledninger og sæsoner. Vores bukse er lavet med autentisk denim, med ekstra stretch for bedre komfort.

Jeans med vide ben

Vores Wide Leg Jeans er en bukse med vide ben som er lavet af autentisk denim. Buksen er udstyret med fem lommer som gør den praktisk til opbevaring af mobiltelefon og nøgler. Den har et klassisk denim stof, og har en naturlig lys blåfarve som kendetegner en jeans. Den har et højt liv, og et design som matcher både høje og lave personer, og hele formen giver et indtryk af længere ben og markeret midje.

Skinny jeans

Skinny jeans kendetegnes ved at buksen sidder tæt ind til kroppen. Disse denimbuksene er som regel slim fit og har en flatterende effekt på kroppen. Findes der egentlig et mere anvendeligt plagg end et par skinny jeans? Skinny jeans er et must-have i klædeskabet, da dette kan styles både op og ned. Skinnny jeans sidder godt over rumpa, og er tettsittende helt ned til anklerne.

Slim fit jeans

High Skinny Jeans har højt liv med god stretch. Olabuksen tager stil og komfort til et nyt niveau. Den ser godt ud med alt fra afslappende hettegensere til finere turtlenecks.

Stretchy jeans

Vores 4FLEX Jeans er en skinny jeans med højt liv, og er lavet med patenteret denim teknologi for at opnå en super-stretch effekt. Dette er en jeans i ekte denim og er superstretchy, og kaldes ofte for jeggings. Den sidder godt på alle kropstyper og bevarer sin pasform efter flere vask. Denne jeans giver dig maksimal bevægelsesfrihed og fleksibilitet. Den behagelige pasform med meget stretch er et must-have i basisgarderoben. Echte jeans, som føles ud som tights.

High waist jeans

High waist jeans er en jeans type som passer til alle kropsformer og er samtidig meget alsidig og spenstig. De kommer i mange forskellige fasonger og stilarter, og der er utallige valgmuligheder. Jeans mærket high waist har høj talje, hvilket giver hold, samtidig som den fremhæver kvindelige former. High waist jeans kaldes også high rise jeans da de strækker sig over navlen. Det kan for mange føles ubehageligt at gå med jeans som glider ned flere gange i løbet af dagen. Jeans med høj talje holder sig på plads og bidrager til øget komfort gennem hele dagen. Alle vores jeans er high waist. Her er nogle af vores favoritter!

High waist mom jeans

Mom jeans har ofte en løs fit og højt liv. Disse jeans er meget trendy, alsidige og meget populære. De er komfortable og passer til mange forskellige anledninger. Jeansene kan styles med mange forskellige tops, blandt andet en fin crop top. De var en hit i 80’erne og 90’erne og er de seneste år kommet tilbage for fuld kraft. Mom jeans var længe populære blandt middelaldrende kvinder, men har nu fået en ny målgruppe - nemlig unge, trendy kvinder!

High waist slengbukse jeans

Flare jeans, også kaldet slengbukser, er jeans som åbner sig ved under knæene, hvilket giver jeansen en naturlig sleng. Flare jeans er også kommet tilbage efter mange år ude af markedet, og er nu mere populære end nogensinde før. Denne jeans passer perfekt til et par stilige støvler, hvilket giver et trendy og tidløst outfit.

Svart jeans til dame med sleng

High waist fleksibel jeans

4 FLEX er en tettsittende og elastisk jeans. Stoffet jeansen er lavet af er designet af ISKO. ISKO REFORM ™ XP-teknologien tilbyder det højeste elastisitetsniveau der nogensinde er skabt med denne type stof. For dig sørger det for bevægelighed og maksimal fleksibilitet uden tab af den oprindelige form. Med denne jeans kan du både være komfortabel og se godt ud hele dagen.

4flex jeans, blå jeans

High waist jeans med splitt

Slit hem jeans er kendetegnet ved en fin split nederst ved anklerne. Den kan minde om en slengbukse, men er ikke så vid under knæene. Jeans med splitt har for nylig blevet en stor trend, og dette er absolut en jeans det er værd at tjekke ud. Denne kan du style med utallige seje plagg og et par friske sneakers. Hvis du er usikker på om du vil klæde dig i slengbukser, kan dette være et alternativ for dig!

Blå jeans med splitt til dame

Flare jeans

Jeans med sleng er en trend som konstant kommer tilbage, og det vil altid være klogt at have et par sådanne jeans liggende. Vores Flare Jeans er lavet af et denimstof som er både stretchy og blødt. Denne buks passer perfekt over sneakers, støvler og hæle, og giver outfittet en helt egen charme.

Straight jeans

Klassiske jeans

Vores klassiske high straight jeans tager stil og komfort til helt nye niveauer. Bukserne har et tidløst præg, højt liv og vide ben, og vil blive dine nye go-to jeans. Bukserne er lavet med 98% bærekraftig bomull. Et klassisk plagg som matcher med næsten alle tops.

Vintage jeans

Vintage High Straight Jeans er en klassisk denim jeans med rette ben og raw edge. Den har god stretch som gør buksen ekstra komfortabel og blød. Samtidig har den en vintage look som er trendy og stilfuld. Jeansen er høj i livet, og baglommerne er formet og placeret således at rumpen fremhæves. Buksen er lavet af økologisk og bærekraftig bomuld certificeret af BSCI

Slit jeans

Baggy jeans med sidesplitt

Vores Straight Slit Hem Jeans er en olabukse med sidesplitt. Den er lavet af komfortabel og autentisk denim. Den har en straight fit, men sidder stadig godt omkring både rumpa og lår.

Skinny jeans med splitt

Slit Hem Jeans er en skinny jeans med splitt nederst på benet. Slengbuksen har højt liv og stretchy denim, som gør den behagelig at have på. Den er slim fit og i full længde, og har en facon som har en flatterende effekt på kroppen.

Jeans til alle

Jeans for korte ben

Det kan for mange være svært at finde ud af, hvilken jeans man skal have i forhold til længde og pasform, men også andre faktorer som præferencer. Jeans som passer til damer med korte ben er vores high skinny jeans. Denne bukse er slim fit, og hvis den viser sig at være for lang kan man folde den op indeni så den lettere passer længden på benet. En anden bukse som er godt egnet til korte ben er wide leg jeans. Denne jeans sidder løsere end slim fit jeans og har et højt liv, og passer fint både til korte og lave personer.

Jeans for lange ben

Jeans til lange ben kan være lidt sværere, for der findes ikke noget trick man kan gøre for at få den længere. Bukser som er for korte for dem med lange ben, slutter ofte buksen lidt over ankelen. Bukserne som er godt egnet til dem med lange ben er Mom Jeans, Slit Hem Jeans og Flare Jeans. Disse bukser har enten en stilfuld længde som passer til langeben som eksempelvis mom jeans, mens de andre bukser har en sleng eller splitt som har en forlængende effekt på foden.

Jeans for dem med former

Hvis du har former og synes det er svært at finde jeans som passer til dig, har vi vores 4FLEX jeans med superstretch som passer til alle.

Hvordan style jeans til hverdag og fest

Jeans til fest

Hvor behageligt er det ikke at have på sig komfortable olabukser til fest? Det er lettere at danse og virkelig behageligt at gå med. Mange af vores jeans passer både til hverdag og fest, men vi har sat sammen nogle kombinationer vi elsker!

Vores 4flex jeans er en behagelig skinny stretch jeans, og er en sikker vinder til fest. Denne bukse har en 4-vejs stretch som gør at du kan danse, hoppe og endda gå i splits uden at frygte for at buksen skal revne.

Style din 4flex jeans med en bluse, skjorte eller en crop top med blazer, og du er klar til fest!

Skinny jeans til festCrop top til fest

Vores wide leg jeans er den cooleste jeans-stil lige nu. Denne bukse kan kombineres med mange forskellige plagg, alt efter den stil du foretrækker. Style buksen med en skjorte, enten basic og elegant hvid, eller en sprudlende farve. Jeans med wide legs er også perfekt at matche med en simpel top, som en smock top eller en top med ballonærmer.

Sort jeans med vide benLys wide leg jeans

Vores slit hem jeans har stretch og er så behagelige at have på, uanset om du er danseren på festen eller den som foretrækker at sidde stille og nyde musikken. Find frem sko med høje hæle, en tank top, og du er klar til fest!

Slim fit jeans med splitt nederst i benettank top til fest

Jeans til hverdags

For mange er jeans noget de syntes er fint at se på, men som de gennem dagen drømmer om at komme hjem og få af. Vi har flere meget behagelige jeans, som passer perfekt til hverdagen, både til arbejde og fritid. Vores jeans er meget behagelige at have på, som gør at du måske ikke vil have trangen til at komme hjem og få af olabuksen.

Første jeans ud er 4flex jeans, som også nævnt tidligere, er dette en bukse som kan bruges både til hverdag og fest. Buksen er meget nem at style både op og ned, og har meget stretch i sig, som gør at det føles ud som en tights. For et hverdagsligt præg passer buksen godt sammen med en sweatshirt, en chunky striktrøje eller en zip-up bomuldsjakke for den ultimative hverdagslook.

Læs genser guiden for inspiration til overdele du kan matche jeansen med!

Slim fit jeans egnet til hverdagCrewneck i bomull

Den næste jeansen ud er vores Straight raw hem jeans. Jeansen tager stil og komfort til et helt nyt niveau, som er helt perfekt til hverdagen! Jeansen har højt liv, og baglommer som er placeret og formet således at rumpen ser fin ud. Buksen passer perfekt med en turtleneck eller bare en hvid t-shirt.

Jeans med rette ben egnet til hverdagsBeige højhalset genser til dame

Stoffblandinger

Polyester

Polyester er den mest almindelige form for tekstilfiber, og det bruges både i tøj, indretningstekstiler og friluftsudstyr.

Bliver du lidt skeptisk når du ser at tøjet indeholder meget polyester? Der er ikke noget at være skeptisk over! Polyester har nemlig mange positive egenskaber i tøj, især i tøj som bruges til sportsaktiviteter, som løb og ski, men også i jeans! Polyester er en let tekstilfiber, som ikke optager vand og tørrer hurtigt. Det er også et meget slidstærkt fiber som er let at passe på, ikke krøller sig og har med til at øge komforten.

Cotton

Cotton, altså bomuld, er et blødt fiber som vokser omkring frøene på bomuldsplanten.

Stoffer som er lavet af bomuld er naturligt modstandsdygtige mod støv og støvmider. Stof lavet af bomuld er også et ikke-irriterende stof, hvilket betyder at det ikke vil forværre tør hud eller forårsage allergiske reaktioner, selv hos personer som er udsat for hudproblemer som udslæt og eksem.

Bomuld har en tendens til at naturligt frastøde vand og sved, og som dermed er meget åndbar.

Er du bekymret for de miljømæssige konsekvenser af tøj du køber? Bomuld er biologisk nedbrydeligt og en fornybar ressource.

Elastan

Elastan er en meget elastisk syntetisk, kunstig tekstilfiber. Dette er lavet af polyuretan og bruges oftest i blanding med andre syntetiske fibre. Elestan udvider sig meget og vender tilbage til sin oprindelige størrelse og bruges derfor til at give produktet mere elastisitet. Vores 4FLEX jeans indeholder hele 7,50% elastan, og det er dette som gør at jeansen er så stretchy.

Famme sine jeans sælges også på jeanson

Andre relevante artikler:

Efterårets fineste slengbukser

Tilbage til blog